Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΑΠΗΣ

2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών                                      
Πάρνηθoς 19, Τ.Κ. 136 72, Αχαρνές
τηλ./φαξ: 210 2469382
mail:mail@2dim-acharn.att.sch.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

5ο Φεστιβάλ Αγάπης :«Η γήινη ταυτότητά μας»
Σάββατο 27 Μαΐου, 6:00μμ-10:00μμ, στο 20 Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

    Για τον φετινό μας φεστιβάλ δανειστήκαμε τον τίτλο «Η γήινη ταυτότητά μας» από το βιβλίο που εξέδωσε η UNESCO με τίτλο Οι εφτά γνώσεις κλειδιά για την παιδεία του μέλλοντος του Εντγκάρ Μορέν (Edgar Morin).  Ο Μορέν, ως Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό  Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) της Γαλλίας συνεισέφερε στον διεθνή διάλογο (1996) για τις αρχές μιας παιδείας προς βιώσιμη ανάπτυξη, με ζητούμενο την μεταρρύθμιση της σκέψης των μαθητών σε πολύπλοκη – πολυκεντρική, που θα τρέφεται από τους πολιτισμούς του κόσμου.
     Αργότερα, στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη (2015), ένας από τους 17 αναπτυξιακούς στόχους που απευθύνονται σε όλες τις χώρες  - όχι μόνο στις αναπτυσσόμενες -, σχετίζεται με τις ειρηνικές και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίες.
     Η Εκπαίδευση για την Παγκόσμια Ιθαγένεια (GCED) είναι ένας από τους στρατηγικούς τομείς του προγράμματος του Τομέα Εκπαίδευσης της UNESCO για την περίοδο 2014-2021, ο οποίος μαζί με την Εκπαίδευση για την Aειφόρο Ανάπτυξη (ESD) αναγνωρίζονται ως αμοιβαία ενισχυτικές προσεγγίσεις για την προώθηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ειρήνης στον πλανήτη μας.
     Με σκοπό την ειρήνη και στόχο την εκπαίδευση των μαθητών /τριών μας να γίνουν Πολίτες του Κόσμου, καλέσαμε στο σχολείο μας 10 κράτη της Γης (Γεωργία, Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Αρμενία, Κίνα, Αίγυπτος, Νιγηρία και Βραζιλία), από τις 4 ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αμερική), συνολικά 200 άτομα, που θα μας παρουσιάσουν την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά τους (μουσική, τραγούδι, χορός και τέχνες), μέσω πολιτιστικών συλλόγων που μας υπέδειξαν οι πρεσβείες τους.
    Άλλωστε, σύμφωνα με τη Σύμβαση για την Προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO, 2003), «η σημασία της είναι κινητήρια δύναμη πολιτιστικής πολυμορφίας και εγγύηση βιώσιμης ανάπτυξης».

    Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί φορέων και συλλόγων που στηρίζουν την εκδήλωση: Συμμετέχοντες και υποστηρικτές είναι οι παρακάτω:

Λύκειο Ελληνίδων Αχαρνών, Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο καπετάν Ευκλείδης», Κοινωνικο - πολιτιστικός Σύλλογος (Re)discover Romania, Συγκρότημα «Florile Dorului» , Σχολή Αρμενικών παραδοσιακών χορών «AVETIS dance school», Ρώσικος Πολιτιστικός και Μορφωτικός  Σύλλογος «Berezka», Χορευτικό συγκρότημα «Berezka», μουσικό συγκρότημα samba reggae «Batala Atenas», Πολωνικό Σχολείο «Zygmunt Mineyko», Συγκρότημα παραδοσιακού Γεωργιανού Χορού και Τραγουδιού «Ο Καύκασος», Ένωση Ελληνο –Μολδαβικής Φιλίας «Αλέξανδρος Υψηλάντης»,Φολκλορικό χορευτικό Συγκρότημα «Μολδόβα», Specialized Centre of Teaching Middle Eastern Dance «GADALA», Αθλητικός Σύλλογος Σάολιν Κουνγκ Φου, ABADÁ-CAPOEIRA GRÉCIA, ActionAid Hellas, Generation 2.0 Red, 443 Photografika, EEEEK Αγ. Δημητρίου, SCHOOL SYNERGY SNACKS , Σωματείο «Η Αργώ», Μαρίνος Ηρειώτης, Σύλλογος δασκάλων “Σωκράτης”, Ένωση Γονέων δήμου Αχαρνών και ο Δήμος Αχαρνών. 
      Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με παρέλαση όλων μας στους δρόμους γύρω από το σχολείο με τους Graduado Tucano Abadá- capoeira (πολεμική τέχνη) και τους BATALA ATENAS με τα κρουστά τους, εκπροσωπώντας τη Βραζιλία.
  
   
                                                                                                        Με εκτίμηση,
Η Διευθύντρια του σχολείου,
ο Σύλλογος διδασκόντων

         και ο Σύλλογος γονέων  του 2ου Δημ. Σχ. Αχαρνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου